KRÁSNA LÚKA: Cestári opravili povodňami poškodený most pri obci

15.11.2010 Sabinov

Krásna Lúka 15. novembra (TASR) – Cestárom sa podarilo definitívne sprevádzkovať most na ceste III. triedy medzi obcami Krásna Lúka – Šarišské Dravce, okres Sabinov, ktorý vážne poškodili tohtoročné povodne.
Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) Vladimír Kozák uviedol pre TASR, že mostný objekt začiatkom júna podmyla voda a čiastočne sa na ňom prepadla prechodová doska. Po rekonštrukcii ho dnes odovzdali do užívania a môže sa po ňom jazdiť bez akýchkoľvek obmedzení. Doteraz museli obyvatelia na prejazd áut používať provizórnu trasu. Opravy mosta si podľa Kozáka vyžiadali investíciu vo výške 300.000 eur.
Prebratím staveniska dodávateľom prác sa dnes v obci Krásna Lúka začína aj obnova ďalšieho mosta, ktorý bol postavený v roku 1931. \"Tento most je v havarijnom stave, má nevyhovujúcu šírku a často tu dochádzalo k dopravným kolíziám. Okrem jeho rozšírenia tu pribudne na jednej strane aj chodník pre peších. V rámci tohto projektu sa zrealizuje aj oprava úseku cesty III. triedy medzi obcami Bajerovce – Šarišské Dravce v dĺžke 1,3 kilometra, \" konštatoval Kozák. Dodal, že celkové náklady by mali presiahnuť sumu 450.000 eur, pričom na tento účel získal PSK nenávratné finančné prostriedky z regionálneho operačného programu.
Tohtoročné povodne spôsobili na cestách II. a III. triedy v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja škody 23,6 milióna eur. Regionálna samospráva doposiaľ na opravy kritických bodov vyčlenila takmer tri milióny eur. Predpokladá sa, že odstránenie rozsiahlych poškodení bude trvať niekoľko rokov.
 

Vyberte región